DIVERSE ZOUTEN

SECTOREN EN TOEPASSINGEN

Natrium is een belangrijke bouwsteen, zowel voor mens als voor dier. Om voor al deze zouten de hoogste kwaliteit te garanderen werkt Stockmeier Netherlands enkel samen met producenten welke voldoen aan de gestelde eisen voor deze producten en beschikken over de voor de benodigde certificeringen als HACCP, Kosher, IFS Food, BRC, GMP+ en Femas, waardoor levering van hoogwaardige producten welke voldoen aan alle hoge standaards is gegarandeerd.

Voedingszout

Voedingszout is het zout wat wij als mens dagelijks benodigd hebben en wat we zelf toevoegen aan ons dagelijks eten, maar wat ook wordt verwerkt in ons brood en bijna al het overige voedsel wat wij nuttigen. Stockmeier Netherlands levert hoogwaardig voedingszout van gerenommeerde producenten in bulk en diverse verpakkingsvormen.

Nitrietzout

Nitriet zout beschermt vleesproducten tegen de groei van bacteriën. Het nitriet zout bevordert de smaak, stabiliseert de kleur en verbetert de textuur van het vlees. Door de hoge ontbindingsfactor worden vlekken op het vlees voorkomen. De speciaal geselecteerde korrelgrootte zorgt voor een goede mix van zout en nitriet. Nitriet zout vergroot ook de houdbaarheid van het vlees door de oxidatie van vetten te vertragen en door het meer bestand te maken tegen licht en hoge temperaturen.

Veevoederzout

Veevoederzout of mengzout wordt door veevoederbedrijven toegevoegd aan diervoeders aangezien het een belangrijke bouwsteen is voor alle dieren, maar ook om er smaak aan te geven, waardoor dieren meer eten en sneller groeien.

Mengzout

Mengzout wordt toegevoegd bij mengvoederbedrijven en premixbedrijven om er zorg voor te dragen dat de dieren de juiste dosering zout binnenkrijgen. Veevoederzout ofwel mengzout wordt veelal aangeleverd in bulk, maar kan ook in zakken van 25 kg of in big bags aangeleverd worden.

Likstenen

Een liksteen is een massief blok zout, dat wordt gebruikt om huis- of boerderijdieren in hun behoefte voor mineralen te voorzien. Vooral natrium komt niet voldoende voor in het natuurlijk voedsel en om in deze behoefte te voorzien gebruikt men de liksteen. Het dier zal bij tekort aan de steen likken, totdat het zoutgehalte weer op voldoende niveau is. Hiervoor is het wel van belang, dat de steen geen toegevoegde smaakjes heeft, anders bestaat de kans dat het dier de steen als snoepgoed zal gebruiken. Er zijn diverse likstenen met toegevoegde spoorelementen en mineralen en specifiek afgestemd op de diverse dieren als koeien, paarden etc. Voor al deze likstenen kunt u terecht bij Stockmeier Netherlands.

Industriezout

Industriezout is voor diverse toepassingen en in alle sectoren van feed tot food leverbaar door de Stockmeier Netherlands. Dit kan zijn als huidenzout, boorzout of darmenzout, maar uiteraard zijn er nog vele andere toepassingen zoals het aanmaken van pekelbaden voor kazen waar zout voor wordt gebruikt en voor al deze toepassingen heeft Stockmeier Netherlands het geschikte zout voor u.

Staat het door u gezochte zout niet in ons overzicht, vraag het ons en de kans is groot, dat wij het toch in ons assortiment hebben en het u kunnen aanbieden !!!

Wilt u direct bestellen of meer informatie?
Wij helpen u graag verder! Neem gerust online contact met ons op of bel +31(0)180415988.